Verstopt of vervuild DAF DPF

Een slecht werkende DPF heeft een negatieve invloed op het functioneren van uw DAF Truck. Een monteur zal u snel adviseren de DPF te vervangen. Vervanging kan leiden tot hoge onderhoudskosten, terwijl dit niet altijd nodig is. Een DAF truck DPF reiniging is ook mogelijk. In veel gevallen kunt u aanzienlijk op kosten besparen door te kiezen voor de reiniging van het roetfilter of reiniging of revisie van de katalysator.

Bekende storingen die worden veroorzaakt door slecht functioneren van roetfilters en katalysators zijn:

  • Verhoogde uitstootniveaus – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Storingen in het uitlaatgassysteem hebben, zeker op de langere termijn, een zeer negatieve impact op de prestaties van uw DAF truck. Door het niet naleven van de emissienormen heeft u kans op forse boetes. Bovendien moet uw DAF truck eerst gerepareerd worden, voordat deze verder mag rijden.

Belang van reiniging Daf roetfilter

Het DPF wordt normaalgesproken automatisch geregenereerd, waarbij deze ten minste elke 150 uur automatisch wordt verhit tot een temperatuur van 510 °C om de gevangen deeltjes te verbranden. Zo blijft uw DAF truck DPF roetvrij.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met de DAF EAS -unit betekent niet altijd dat u een geheel nieuw systeem moet aanschaffen. U kunt de aanschaf van cruciale onderdelen van uw DAF truck ook uitstellen door een professionele dpf reiniging of roetfilter revisie. Het verwijderen van elk asdeeltje is echter geen makkelijke klus. Topcats is hierin gespecialiseerd en beschikt over alle noodzakelijke apparatuur en reinigingsmethodes. Via een voorinspectie kunnen we snel zien wat er moet gebeuren. Soms is de schade te groot en moeten we overgaan tot revisie. U kunt ook andere onderdelen van uw uitlaatgassysteem door ons laten inspecteren.

Reinigen en reviseren biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij DAF truck DPS reiniging?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw DAF truck en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van DAF truck storingen van de EAS-unit, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal