Waarom kiezen voor katalysator reiniging?

  • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
  • Lager brandstofverbruik
  • Lagere onderhoudskosten

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor je doen?

Katalysatoren die vervuild zijn met olie of AdBlue kunnen wij reinigen. Is een katalysator gemonteerd vóór een roetfilter of in combinatie met een roetfilter, bijvoorbeeld bij EEV of Euro 6 voertuigen, dan adviseren wij deze mee te sturen voor reiniging.
Bij Euro 6 voertuigen is vaak de SCR-katalysator ingebouwd en zal het gehele uitlaatsysteem gedemonteerd moeten worden voor een juiste diagnose. Wij controleren de staat en doorstroming en stellen de oorzaak vast, om vervolgens een passende oplossing te bieden. De katalysator reiniging of eventuele revisie wordt altijd in overleg met jou uitgevoerd.

SCR Katalysator

Voordelen katalysators

Beter voor mens en milieu

Katalysators zorgen ervoor dat er minder schadelijke emissies uit de motor komen. Door middel van een chemische reactie worden koolstofmonoxide, stikstofoxiden en koolwaterstoffen omgezet in minder schadelijke stoffen zoals stikstof, waterdamp, en koolstofdioxide. Deze stoffen komen al op natuurlijk wijze in de atmosfeer voor en zijn een stuk minder schadelijk voor het milieu. Dit draagt overal bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit, maar vooral in stedelijke gebieden en binnenruimtes is dit duidelijk merkbaar.

Beter voor de motor

Door de aanwezigheid van een katalysator werkt de motor efficiënter en ondervindt deze minder slijtage. De katalysator zorgt er namelijk voor dat de verbranding van de brandstof in de motor beter gecontroleerd wordt en er minder roet en andere afvalstoffen zich binnen de motor afzetten. De motor kan hierdoor langer meegaan. Daarnaast helpt dit ook bij het geluid dat de motor voortbrengt, en maakt een katalysator de auto stiller.

Brandstofbesparing

Doordat de motor soepeler loopt door middel van de katalysator is er ook minder brandstof nodig. Een goede katalysator maakt een lagere verbrandingstemperatuur mogelijk, waardoor een auto minder vermogen en minder brandstof nodig heeft om dezelfde afstand af te leggen als een auto zonder katalysator.

Haal het meeste uit je katalysator door gebruik te maken van katalysator reiniging!

Neem contact op met Topcats

Door jarenlange ervaring zijn wij in staat snel en professioneel de werkzaamheden uit te voeren. Onze reinigingsprocedure verwijdert zorgvuldig de bestandsdelen met een fabrieksschoon eindresultaat. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag direct een offerte aan of vul het contactformulier in.

Vraag uw offerte aan
Verander taal