Waarom kiezen voor katalysator revisie?

  • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
  • Lager brandstofverbruik
  • Lagere onderhoudskosten

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat houdt revisie in?

Katalysator revisie is het vervangen van het niet goed functionerende, kapotte en/of versmolten binnenwerk voor een hoogwaardig nieuw element of substraat. De bestaande behuizing wordt hergebruikt om het nieuwe binnenwerk, inclusief nieuwe matting, te vervangen. Het vervangen door Topcats is ten opzichte van het aanschaffen van een nieuw systeem een grote kostenbesparing daarnaast is het ook duurzaam door het hergebruik van de behuizing. Een revisie is daarnaast handig wanneer een origineel direct fit-onderdeel een storing geeft en het onderdeel niet meer te koop is.

Wij kunnen ieder type en merk reviseren, met een resultaat gelijk aan een nieuw product, maar met een kostenbesparing tot wel 80%. Bekijk het assortiment.

SCR Katalysator

Voordelen katalysator en katalysator revisie

Vriendelijker voor mens en milieu

Het voordeel van een katalysator is dat er minder schadelijke stoffen vrijkomen wanneer een voer- of vaartuig gebruikt wordt. Door een chemische reactie worden de meest schadelijke stoffen omgezet naar stikstof, waterdamp, en koolstofdioxide. Deze zijn een stuk minder schadelijk omdat deze al op natuurlijke wijze in de atmosfeer voorkomen. Dit is beter voor de algehele luchtkwaliteit, en al helemaal in stedelijke gebieden en binnenruimtes, waar de kwaliteit van de lucht sowieso al lager ligt.

Vriendelijker voor de motor

Een motor werkt efficiënter door de aanwezigheid van een katalysator, en ondervindt hierdoor minder slijtage. Het is namelijk zo dat de verbranding in de motor beter gecontroleerd wordt, waardoor dit efficiënter gebeurt en er zich minder roet en andersoortige afvalstoffen afzetten binnen de motor. Dit is positief voor de levensduur van de motor, en helpt daarnaast ook met het tegengaan van geluidsoverlast van de motor: een katalysator maakt je voertuig stiller.

Minder brandstof nodig

Je motor verbruikt minder brandstof doordat de katalysator de verbranding van de brandstof versoepelt en efficiënter maakt. Een goed werkende katalysator maakt het mogelijk om bij een lagere temperatuur de brandstof te verbranden. Hierdoor heeft een voertuig minder vermogen en minder brandstof nodig om dezelfde afstand af te leggen als een voer- of vaartuig zonder katalysator.

Haal het meeste uit je katalysator door gebruik te maken van katalysatorrevisie!

Totaalleverancier voor truck en bus

Mocht u nog sneller een revisie willen laten uitvoeren, vraag dan naar onze voorraad onderdelen. Als totaalleverancier van Heavy Duty roetfilters en katalysatoren biedt Topcats, naast het reinigen, ook de mogelijkheid tot het ruilen van roetfilters.

Onze experts

Voor vragen over het reviseren van roetfilters en katalysatoren voor Heavy Duty-voertuigen zoals truck en bus kunt u contact opnemen met de specialisten van Topcats. Wilt u een revisie inplannen? Vul het contactformulier in of vraag direct een offerte aan.

Vraag uw offerte aan
Nieuwe SCR-katalysatoren incl. behuizing

Neem contact op voor de mogelijkheden.

SCR katalysator met behuizing

Nieuwe SCR-katalysatoren inclusief behuizing en matting

SCR Katalysator

Katalysatoren vervangen inclusief nieuwe matting en behuizing

Verander taal