Een DAF Euro 6 EAS systeem bestaat uit de volgende onderdelen: de DPF (diesel partikel filter, ook roetfilter genoemd) en de DOC (Diesel Oxidation Catalyst), een AdBlue-tank en tenslotte de SCR (Selective Catalytic Reduction). Het systeem is bevestigd op het chassis, direct achter de cabine. Wat dit systeem anders maakt dan andere EAS-systemen, is het unieke ontwerp van de DOC van het DAF Euro 6 EAS systeem. Daardoor kon de DOC niet worden gereviseerd volgens de standaardprocessen. Veel garages komen daarom naar Topcats.

Reviseren DAF Euro 6 DOC

Topcats reviseert sinds februari 2024 DOC ’s van DAF Euro 6 EAS systemen. Dankzij de expertise van het technische team zijn er inmiddels al verschillende DOC’s tot tevredenheid van de klant weer in topconditie gebracht en kan het hele systeem weer jaren mee. Deze unieke service is van groot belang voor eigenaren van DAF trucks en garages die onderhoud plegen. Met een revisie kan tot 70% besparing worden gerealiseerd ten opzichte van de aanschaf van een nieuw systeem. Bovendien heeft u 2 jaar of 100.000 kilometer garantie op de revisie.

Met een DOC revisie verwijderen we de falende DOC en plaatsen we een nieuw DOC element. Wij kunnen deze revisie in 1 dag doen, zodat uw vrachtwagen niet lang stil staat.

Voordelen van een DAF DOC revisie:

  • Snelle revisie
  • Kosten besparing van > 70% t.o.v. een nieuw systeem
  • 2 jaar garantie of 100.000 km

Belang van een goedwerkende DOC

De DOC is een belangrijk onderdeel van der DAF EAS systeem. Uitlaatgassen gaan vanuit de motor via een geïsoleerde downpipe naar de filterbak. Daarin zit de DOC en het DPF. De DOC zorgt voor de verwijdering van een deel van de roetdeeltjes in de uitlaatgassen via een chemisch proces. De resterende deeltjes komen in de DPF, daar verbranden ze bij een hoge werktemperatuur. Dat gebeurt automatisch (passief regenereren). Als het roetniveau te hoog wordt (dit wordt aangeduid door de drukval boven het DPF) start het systeem zelf de actieve regeneratie op. Bij het rijden van veel korte ritten kan het voorkomen dat de regeneratie niet automatisch gaat, omdat het systeem de benodigde temperatuur niet haalt. De chauffeur moet dan handmatig regenereren.

Na het filter worden de gassen gemengd met AdBlue. In de SCR wordt het NOx gehalte omgezet naar onschadelijke stikstof (N2) en water (H2O) In de AMOX-katalysator wordt daarnaast ook het teveel aan ammonia (NH3-ammoniakslib) omgezet in stikstof en water. Uiteindelijk verlaten de gereinigde uitlaatgassen het systeem via de diffuser.

Wat te doen bij een DOC storing?

De elektronische regeleenheid in de truck bewaakt en regelt het hele nabehandelings- en regeneratieproces en de uitstoot. Het systeem meldt storingen op het dashboard. Als blijkt dat de storing weer snel terugkomt, is het belangrijk om het systeem goed te laten controleren. Het onderhoud van uw DAF Euro EAS systeem zorgt voor verlenging van de levensduur van het systeem. Wordt het probleem door een defecte DOC veroorzaakt, dan zijn er voor de reparatie van het DAF Euro 6 systeem drie keuzes:

Met onze DOC revisie is uw systeem in no-time weer in topconditie en daardoor kunt u weer snel de weg op. Neem vandaag nog contact met ons op voor een prijsindicatie met betrekking tot de reiniging/revisie van uw systeem. Vraag een offerte en plan direct een afspraak in.

We hebben altijd een oplossing!

Verander taal