Wanneer een EGR klep en EGR koeler reinigen?

Een EGR klep zorgt ervoor dat de brandstof van het voertuig efficiënter en completer verbrandt. Hierdoor wordt de uitstoot van de schadelijke stof NOₓ verlaagd. Het gas dat door het EGR systeem circuleert, is erg heet. De EGR koeler heeft als taak om de temperatuur van de gerecirculeerde uitlaatgassen te verlagen. Doordat uitlaatgassen constant door de motor circuleren, ontstaat er een plakkerig laagje in de EGR klep en in de koeler. Deze vervuiling zorgt op langere termijn voor problemen.

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een vervuilde EGR klep of EGR koeler:

  • Storingsmelding van de motor
  • Zwarte rook bij het optrekken
  • Slecht aanslaan van de motor
  • Onregelmatig stationair draaien
  • Een verhoogd brandstofgebruik
  • Oververhitte motor

EGR voor reiniging EGR na reiniging

Reinigen van EGR kleppen en EGR koelers

EGR kleppen en EGR koelers kunnen door vervuiling dichtslibben en serieuze problemen veroorzaken, zoals storingen in de motor. Het is daarom belangrijk om uw EGR kleppen en koelers te onderhouden. Het onderhoud bij Topcats wordt snel en professioneel uitgevoerd door gebruik te maken van hoge druk én ultrasoon reiniging. Het resultaat van een EGR klep en EGR koeler reiniging is fabrieksschoon, en dat tegen een fractie van de prijs van een nieuwe EGR klep of EGR koeler.

Onze experts staan u graag te woord en geven support bij vragen over uitlaatgas systemen zoals katalysatoren, roetfilters, EGR kleppen en EGR koelers. Wij reinigen ieder merk en type EGR klep en EGR koeler afkomstig van bussen en vrachtwagens.

Meer weten over de kostenbesparende mogelijkheden met betrekking tot het reinigen van EGR kleppen en EGR koelers? Neem gerust contact met ons op voor informatie en advies via
088 – 9494500 of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Verander taal