Waarom kiezen voor roetfilter revisie?

  • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
  • Lager brandstofverbruik
  • Lagere onderhoudskosten

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor je roetfilter reviseren.

Wat houdt roetfilter revisie in?

Roetfilter revisie of roetfilter reviseren is het vervangen van de niet goed functionerende of kapotte delen van het binnenwerk. Dit wordt dan vervangen door een hoogwaardig nieuw substraat of element. Revisie kan ook de vorm aannemen van het terugplaatsen van een verschoven substraat en het invoegen van een nieuwe (isolatie)matting, of het vernieuwen van een sensoraansluiting.

Roetfilter vol en roetfilter gereinigd door Topcats Heavy Duty

Voordelen roetfilters en roetfilter revisie

Betere luchtkwaliteit

Het roetfilter is ervoor gemaakt om de roet uit vrachtwagens op te vangen voordat dit de uitlaat verlaat, en om deze om te zetten in as. Deze as wordt opgevangen in het substraat van het roetfilter. De reden hiervan is dat roet ontzettend slecht is voor de gezondheid. Een roetfilter is daarom van belang, en al helemaal bij Heavy Duty voertuigen die binnen gebruikt worden. Binnen kan de lucht namelijk nog sneller vervuild raken, en heeft het roet sneller een schadelijk effect op de mensen die in deze vervuilde lucht aan het werk zijn. Voor Heavy Duty voertuigen buiten is het echter ook van groot belang, aangezien roet in de lucht niet alleen schadelijk is voor mensen, maar ook voor de dieren en de natuur. Roetfilter revisie zorgt door het voorkomen van de uitstoot van roet voor een betere luchtkwaliteit.

Lager brandstofverbruik

Achterblijvend roet kan leiden tot uitlaatbeperkingen. Vanuit het voer- of vaartuig is er dan meer energie nodig om hetzelfde vermogen te behalen. Aangezien brandstof de directe bron is van deze energie, is er dus ook meer brandstof nodig. Vooral bij vaar- en voertuigen die in één keer grote afstanden afleggen is dat merkbaar, omdat de hogere brandstofkosten direct voelbaar zijn, maar deze hogere kosten zijn relevant voor alle voertuigen.

Lagere onderhoudskosten

De motor kan beschadigd raken door ophopingen van roet en andersoortige verontreinigingen, waardoor de onderhoudskosten stijgen. Bovendien heeft een roetfilter een langer leven wanner deze tijdig gereinigd en, waar nodig, gereviseerd wordt. Dit kan goedkoop en snel, en zorgt er op de langere termijn voor dat het roetfilter minder vaak vervangen hoeft te worden. Zo blijven de onderhoudskosten laag. Kies daarom voor roetfilter revisie!

Totaalleverancier voor truck en bus

Mocht u nog sneller een revisie willen laten uitvoeren, vraag dan naar onze voorraad onderdelen. Als totaalleverancier van Heavy Duty roetfilters en katalysatoren biedt Topcats, naast het reinigen, ook de mogelijkheid tot het ruilen van roetfilters.

Onze experts

Voor vragen over het reviseren van roetfilters en katalysatoren voor Heavy Duty-voertuigen zoals truck en bus kunt u contact opnemen met de specialisten van Topcats. Wilt u een revisie inplannen? Vul het contactformulier in of vraag direct een offerte aan.

Vraag uw offerte aan
Verander taal