Waarom gaan voor roetfilter reiniging?

 • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
 • Lager brandstofverbruik
 • Duizenden euro’s besparen op onderhoudskosten

Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Proces

De roetfilter reiniging wordt gedaan in een speciale ruimte in de werkplaats. In deze reinigingskamer wordt het roetfilter gereinigd tot fabrieksschoon. Wanneer het nodig is worden roetfilters volledig uit elkaar gehaald om toegang te krijgen tot het roetfiltersubstraat.
Op die manier worden alle typen vervuiling in het filter (o.a. roet, as, olie en additieven) gecontroleerd en gereinigd.

De roetfilter reiniging vrachtwagen gebeurt standaard in negen stappen.

 1. Wanneer nodig wordt het roetfilter opgeslepen om toegang te hebben tot het roetfilter element
 2. We voeren een eerste analyse uit van het roetfilterelement of wall-flow systeem, inclusief de vervuiling die erin zit;
 3. We testen de doorstroming;
 4. Met de Super Blaster reinigen we machinaal het roetfiltersubstraat. Dit gebeurt door middel van een two-way blasting methode;
 5. De restanten die overblijven na de machinale reiniging verbranden we door middel van een thermische reiniging;
 6. We controleren de doorstroming van het roetfilter opnieuw;
 7. We geven de het filter de status ‘goed’, of de status ‘2’ als het filter niet meer de volledige nieuwwaarde haalt;
 8. We stellen een reinigingsrapport op, wanneer dit gewenst is;
 9. We lassen het filter dicht maken het roetfilter gereed voor verzending.
Eerste volautomatische-roetfilter reinigingsmachine bij Topcats
Roetfilter voor reiniging Roetfilter na reiniging

Voordelen van een goede roetfilter

Betere luchtkwaliteit

Het roetfilter vangt de roet uit de motors van voertuigen op en zet deze om in as. Deze as blijft achter in het substraat van het roetfilter. Dit is van belang omdat roet zeer slecht is voor de gezondheid. Dit maakt dan ook dat een roetfilter vooral van belang is bij Heavy Duty voertuigen die binnen gebruikt worden, omdat de lucht op een plek met minder ventilatie nog sneller vervuild raakt. Dit heeft dan sneller een schadelijk effect op de gezondheid van mensen die in deze vervuilde lucht aan het werk zijn. Roetfilter reiniging werkt hierbij preventief.

Lager brandstofverbruik

Roet dat in de uitlaat achterblijft kan uitlaatbeperkingen veroorzaken. Hierdoor is er vanuit de vrachtwagen meer energie nodig om hetzelfde vermogen te kunnen behalen. Deze energie haalt de vrachtwagen uit brandstof, dus is er ook meer brandstof nodig. Dit is vooral merkbaar bij vrachtwagens die één keer lange afstanden afleggen en daarbij hogere brandstofkosten hebben, maar is relevant voor alle vrachtwagens.

Lagere onderhoudskosten

Ophopingen van verontreinigingen kunnen schade toebrengen aan de motor. Dit brengt hogere onderhoudskosten met zich mee. Daarnaast gaat een roetfilter langer mee wanneer deze tijdig gereinigd wordt, en kan dit goedkoop en snel. Hierdoor hoeft het roetfilter minder vaak vervangen te worden en blijven de onderhoudskosten lager. Kies daarom voor roetfilter reiniging.

Neem contact op met Topcats

Door jarenlange ervaring in het ontdoen van roet, olie en AdBlue vervuiling uit roetfilters en katalysatoren zijn wij in staat snel en professioneel de werkzaamheden uit te voeren. Onze reinigingsprocedure verwijdert zorgvuldig de bestandsdelen met een fabrieksschoon eindresultaat. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag direct een offerte aan of vul het contactformulier in.

Vraag uw offerte aan
Reiniging project van circa 220 scheepsroetfilters.

Scheepvaart, luxe jachten, superjachten, industriële uitlaatgas systemen, generatoren etc. zijn steeds vaker voorzien van uitlaatgas nabehandeling systemen zoals roetfilters, voor het afvangen roet ook wel fijnstof genoemd, maar ook voor het reduceren van NOx door het monteren van katalysatoren.

Scheepsroetfilter

Roetfilter voor reiniging

Voor- en na reiniging

Verander taal