Opzet roetfilter

Een opzet roetfilter of mobiele roetfilter is een roetfilter die makkelijk op een voertuig gemonteerd kan worden. Hierdoor kan deze er ook weer op simpele wijze afgehaald worden voor onderhoud of vervanging.
Dit type roetfilter is ideaal voor gebruik bij voertuigen die ook binnen gebruikt worden, zoals bouwmachines of heftrucks op bouwplaatsen. Het mobiele roetfilter zorgt er voor dat er een minder ongezonde werkomgeving ontstaat, door de dieselmotoremissie af te vangen voordat deze in de lucht terecht komt.

Lees meer

Ruil Roetfilters

Wanneer een roetfilter aan reiniging of vervanging toe is, wilt u natuurlijk niet stil komen te staan. Om dit zoveel mogelijk te beperken biedt Topcats daarom een ruil-dienst aan. Hierbij kunt u een vervuild roetfilter ruilen voor een gereinigd, als nieuw functionerend roetfilter, voor een zeer gunstige prijs.
Bij deze ruilservice zijn alle roetfilters gecontroleerd, schoongemaakt, getest, gecertificeerd, en functioneren ze als nieuw. Hierdoor kunnen de ruil roetfilters op precies dezelfde wijze worden ingezet als gloednieuwe roetfilters.

Lees meer

Passieve en actieve roetfilters

Roetfilters die kunnen werken zonder een externe voedingsbron staan ook wel bekend als passieve roetfilters. Deze roetfilters werken aan de hand van natuurkundige krachten of chemische processen. Een voorbeeld hiervan is een additief aan de brandstof, een katalysator, waardoor de regeneratie van roet bij een lagere temperatuur plaats kan vinden.
Actieve roetfilters maken gebruik van een ECU (Electronic Control Unit), die verantwoordelijk is voor het uitvoeren en controleren van de regeneratie.

Lees meer

Roetfilter reiniging

Wat voor keuze u ook maakt in het soort roetfilter dat u gebruikt, onderhoud en reiniging is altijd een belangrijk aspect. Hiermee kunt u ook al snel duizenden euro’s besparen in het onderhouden van uw Heavy Duty voertuigen.
Bij het reinigen van een roetfilter analyseren wij eerst het systeem en de mate van vervuiling. Gebaseerd op deze analyse voeren wij een reiniging uit, controleren de resultaten, en stellen een reinigingsrapport op.

Lees meer

Roetfilter revisie

Soms is het zo dat een roetfilter niet simpelweg gereinigd kan worden, maar dat het nodig is om een deel van het roetfilter te vervangen. Dit is een duurzamere keuze dan de aanschaf van een volledig nieuw roetfilter. Dit is omdat er op deze manier geen volledig nieuw roetfilter geproduceerd hoeft te worden, en omdat de behuizing van het niet goed functionerende roetfilter wordt hergebruikt in het gereviseerde product.

Het reviseren is vaak een fijne oplossing voor problemen met het roetfilter. Dit is niet alleen omdat wij door onze jarenlange ervaring in het vak ieder merk en type kunnen reviseren, maar ook omdat sommige onderdelen direct-fit gemaakt zijn, en deze niet meer los te koop zijn. Dan kunnen wij toch het roetfilter reviseren en kunt u weer de weg op.

Lees meer

Verander taal