Katalysator en roetfilter vervangen of toch reviseren?

Een katalysator of roetfilter revisie is het vervangen van het niet goed functionerende, kapotte en/of versmolten binnenwerk voor een hoogwaardig nieuw element of substraat. De bestaande behuizing wordt hergebruikt om het nieuwe binnenwerk, inclusief nieuwe matting, te vervangen. Het vervangen door Topcats is ten opzichte van het aanschaffen van een nieuw systeem een grote kostenbesparing daarnaast is het ook duurzaam door het hergebruik van de behuizing. Een revisie is daarnaast handig wanneer een origineel direct fit-onderdeel een storing geeft en het onderdeel niet meer te koop is.

Wat kunnen we reviseren?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Met jaren ervaring kunnen we ieder type en ieder merk reviseren. Het resultaat is gelijk aan een nieuw origineel product maar met een aanzienlijke kostenbesparing van tot wel 80%.

Is de tegendruk in het uitlaatsysteem zo hoog opgelopen dat de steen, het substraat, uit de behuizing is geschoven? Dan kunnen wij deze terugplaatsen, inclusief een nieuwe (isolatie)matting. Is de sensoraansluiting stuk, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen ook vernieuwen.

Roetfilter voor reiniging Roetfilter na reiniging

Jarenlange ervaring met als doel:
Snel gereinigd of gereviseerd, betrouwbaar, en als nieuw!

Totaalleverancier voor truck en bus

Mocht u nog sneller een revisie willen laten uitvoeren, vraag dan naar onze voorraad onderdelen. Als totaalleverancier van Heavy Duty roetfilters en katalysatoren biedt Topcats, naast het reinigen, ook de mogelijkheid tot het ruilen van roetfilters.

Onze experts

Voor vragen over het reviseren van roetfilters en katalysatoren voor Heavy Duty-voertuigen zoals truck en bus kunt u contact opnemen met de specialisten van Topcats. Wilt u een revisie inplannen? Vul het contactformulier in of vraag direct een offerte aan.

Vraag uw offerte aan
Verander taal