Een emissie storing bij een vrachtwagen kan verschillende oorzaken hebben. De chauffeur herkent de signalen direct.  De motor gaat in een noodloop, het vermogen wordt beperkt maar ook het waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden. Door de storing stoot de vrachtwagen meer schadelijke stoffen als fijnstof, koolstofmonoxide en stikstofoxiden dan normaal en dat is schadelijk voor het milieu. Tijd voor een onderzoek naar de oorzaak.

Onderzoek emissie storing

In de garage onderzoekt de monteur eerst of het probleem is op te lossen met een aanpassing van de software. Lukt dit niet, dan volgt een controle van de injectoren. Wellicht geven deze te veel brandstof af en zal de motor in deellast te veel roet afgeven waardoor het roetfilter steeds opnieuw moet regenereren.  Met een lambda sonde meet de monteur of er te veel of te weinig onverbrande lucht in de uitlaat zit.

Regeneratieproces

Als het verbrandingsproces niet goed verloopt ontstaat er te veel roet. Dit wordt opgevangen in het dieselpartikelfilter (DPF) van het uitlaatgasreinigingssysteem. Hierdoor wordt de uitstoot van schadelijke stoffen minimaal. Het is belangrijk dat het filter goed blijft werken, daarom wordt tijdens het rijden het regeneratieproces in de DPF automatisch opgestart. Hoe vaak de regeneratie gebeurt, hangt af van het gebruik en aantal roetdeeltjes in het filter. Het gebeurt elke keer na het rijden van 2.000 tot 10.000 kilometer. Doordat de temperatuur tijdelijk verhoogt, verbranden de aanwezige roetdeeltjes tot as.

Wanneer een vrachtwagen veel korte ritten maakt, zal de bedrijfstemperatuur te laag zijn voor een automatische regeneratie en zal de chauffeur deze zelf moeten starten als het lampje gaat branden. Het regeneratieproces kan 30 tot 60 minuten in beslag nemen.

Vervuiling roetfilter vaak oorzaak

De as blijft achter in het substraat van het roetfilter en langzaamaan raakt het roetfilter vol. De ophoping van deze verontreiniging kan uitlaatbeperkingen veroorzaken. De vrachtwagen zal meer energie uit brandstof nodig hebben om hetzelfde vermogen te behalen. Extra regenereren zal niet meer helpen en alleen schade veroorzaken. Door de hoge temperatuur kan het element in het filter smelten of breken. Het is daarom belangrijk dat u tijdig het roetfilter laat reinigen.

Waarom het roetfilter reinigen bij een emissie storing van de vrachtwagen?

  • Voorkomen van grotere schade aan het roetfilter;
  • Besparen van duizenden euro’s onderhoudskosten;
  • Lager brandstofverbruik;
  • Beperken milieuschade.

Topcats Heavy Duty is gespecialiseerd in de reiniging van roetfilters. Met onze professionele apparatuur verwijderen wij vakkundige en snel vervuiling van roet, as, olie en AdBlue. Uw dieselpartikelfilter is daarna weer schoon en klaar voor vele kilometers. Daarmee vermindert u de impact op het milieu, een optimaal werkend uitlaatsysteem zorgt ervoor dat uw voertuig minder schadelijke stoffen uitstoot en voldoet aan de steeds strenger wordende milieunormen. Door te kiezen voor de service van Topcats draagt u actief bij aan een duurzamere transportsector en een schonere leefomgeving.

Neem contact op met Topcats

Neem vandaag nog contact op met Topcats voor een professionele reiniging of revisie van je katalysator.

Vraag via de knop hieronder een offerte aan of vul het contact formulier in.

Vraag direct uw offerte aan
Verander taal