Veelvoorkomende DAF storingen

Als chauffeur, fleetmanager, of monteur van DAF trucks heb je vast weleens onverwachte storingen waardoor het functioneren van uw voertuig negatief wordt beïnvloed. Deze storingen gooien niet alleen de logistieke planning in de war, maar leiden ook tot hoge onderhoudskosten. In veel gevallen kunt u aanzienlijk op kosten besparen door te kiezen voor de reiniging van het roetfilter of reiniging of revisie van de katalysator.

Bekende storingen die worden veroorzaakt door slecht functioneren van roetfilters en katalysators zijn:

  • Verhoogde uitstootniveaus – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Storingen in het uitlaatgassysteem hebben, zeker op de langere termijn, een zeer negatieve impact op de prestaties van uw DAF truck. Door het niet naleven van de emissienormen heeft u kans op forse boetes die voor de chauffeur al gauw 500 euro bedragen. Het bedrijf ontvangt ook een boete van rond de 7500 euro. Bovendien moet uw DAF truck eerst gerepareerd worden, voordat deze verder mag rijden.

Belang van onderhoud EAS

Storingen zijn een waarschuwing dat er iets niet in orde is. Dat mag u niet negeren, want stilstaan kost geld. Roetfilters en katalysators zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van uw DAF truck. Wanneer je ze niet goed onderhoudt kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Hierdoor kunnen DAF truck storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met de DAF EAS -unit betekent niet altijd dat u een geheel nieuw systeem moet aanschaffen. U kunt de aanschaf van cruciale onderdelen van uw DAF truck ook uitstellen door een professionele roetfilter en katalysator reiniging en revisie door Topcats. Het reinigen van de DOC van een DAF Euro6 is zeer specialistisch werk en Topcats is de enige in Europa met een speciale chemische reiniging voor dit onderdeel. Reinigen en reviseren biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij DAF truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw DAF truck en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van DAF truck storingen van de EAS-unit, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal