Waarom je verstopte roetfilter laten reinigen?

  • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
  • Goedkoper dan een nieuw roetfilter
  • Lager brandstofverbruik

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het probleem: roetfilter verstopt

Het is normaal dat de roetfilters van Heavy Duty voer- en vaartuigen na een bepaalde periode vol raken. Het roetfilter bestaat vaak uit een cordieriet of silicium carbide element met gesloten kanalen waarin vervuiling vanuit de motor wordt afgevangen. Na een bepaald aantal afgelegde kilometers vindt er regeneratie plaats. Dit is een proces waarbij de opgevangen roetdeeltjes verbrand worden en de honingraatstructuur weer vrijkomt. Bij regeneratie kan echter as verzadiging in het filter ontstaan. Hoe vaker het roetfilter regenereert, hoe meer het roetfilter verzadigd zal zijn met as.

Roetfilter vol en roetfilter gereinigd door Topcats Heavy Duty

Wanneer alle componenten die voor het roetfilter in het uitlaatgassysteem zitten goed functioneren, dan zal het roetfilter de voorgeschreven draaiuren/kilometers meegaan. Als een component dat voor het roetfilter zit niet correct functioneert, kan een overtollige hoeveelheid roet ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door een EGR-klep die blijft hangen of injectoren die niet goed werken. Hierdoor loopt het roetfilter sneller vol met roet, regenereert het vaker, is er meer as verzadiging, en moet het voortijdig vervangen of gereinigd worden. Als het roetfilter na vervanging of reiniging sneller volloopt dan verwacht, moet gezocht worden naar een aanleiding binnen de andere componenten van het uitlaatgassysteem.

Zowel intensief gebruik als problemen binnen andere onderdelen van het uitlaatgassysteem kunnen dus leiden tot een verstopt roetfilter. Dit resulteert in verminderde prestaties van het voertuig, een hoger brandstofverbruik, schade aan de motor, en een verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen. Voor een enkel voertuig is dit al problematisch, maar zeker in het grotere geheel is dit een significant probleem met betrekking tot het milieu en duurzaamheid. Het is daarom van groot belang om dit probleem op tijd aan te pakken en het verstopte roetfilter te laten reinigen.

De duurzame oplossing: roetfilter reinigen

Door het roetfilter te laten reinigen bij Topcats kies je voor een duurzame oplossing om je voertuig weer optimaal te laten werken. Het grondige en professionele reinigingsproces is speciaal ontworpen om de ophoping van roet- en as deeltjes effectief te verwijderen. Zo herstellen wij de doorstroming van de uitlaatgassen. Als blijkt dat reiniging niet voldoende is, kunnen wij ook revisie toepassen om de volledige functionaliteit van het roetfilter te herstellen. Dit gebeurt altijd in overleg. Tijdig onderhoud verlengt de levensduur van het roetfilter en voorkomt dure reparaties in de toekomst.

Op weg naar een milieuvriendelijke toekomst

Bij Topcats zien we hoe belangrijk een goed functionerend roetfilter is voor Heavy Duty voertuigen en hoe de werking ervan bijdraagt aan de verduurzaming van de gehele transportsector. Topcats reinigt en reviseert uitlaatgas nabehandelingssystemen op een duurzame manier. Hierbij realiseren we eveneens een grote kostenbesparing. Topcats is actief in verschillende sectoren, zoals de scheepvaart, en de transport- en bouwsector. Onze ervaren technici staan voor je klaar om met behulp van geavanceerde technieken de roetfilters van al je Heavy Duty voertuigen te reinigen en de werking te optimaliseren. Zo bouwen we samen aan een duurzamere toekomst.

Neem contact op met Topcats als je roetfilter verstopt is

Reageer tijdig op de melding van een verstopt roetfilter en neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden, of vraag via de knop hieronder een offerte aan.

Vraag direct uw offerte aan
Verander taal