Run op dieselvoertuigen en -vrachtwagens verwacht

Diesel vrachtwagens

Oktober 2023

Met ingang van 1 januari 2025 komt de vrijstelling voor dieselvoertuigen voor de ondernemer (ondernemersvrijstelling) te vervallen. Wie dan een bestelauto aanschaft betaalt bpm afhankelijk van de CO2-uitstoot. Hiermee hoopt de overheid de verkoop van milieuvriendelijke bestelauto’s te stimuleren en meer belastingopbrengst te krijgen.

Bij 30 Nederlandse gemeenten en Schiphol worden vanaf 1 januari 2025 of later zero-emissiezones ingesteld. Helaas is het netwerk nog niet overal berekend op het massaal overschakelen op elektrische bestelauto’s. Volgens een marktverkenning van Joulz – een bedrijf dat energie-infradiensten biedt – blijkt dat er voor 2025 nog een grote run zal komen op dieselvoertuigen en-vrachtwagens.

Toegang zero-emissiezones

Wie nog een dieselbestelauto of-vrachtwagen heeft, kan gebruikmaken van de uitstelregeling. De toegang tot de zero-emissiezones is als volgt geregeld:

Dieselbestelauto:

  • Euro 5: tot 1 januari 2027
  • Euro 6: tot 1 januari 2028

Dieselvrachtwagen:

  • Opleggertrekker Euro 6, kenteken na 2027: tot 1 januari 2030
  • Bakwagen Euro 6, kenteken na 2020: tot 1 januari 2030
  • Dieselvrachtwagen Euro 6, kenteken voor 2019: geen toegang in zero-emissiezones

Voldoet uw voertuig niet aan de eisen? Er zijn mogelijkheden om een ontheffing te krijgen voor toegang tot de zero-emissie zones. Bekijk of uw voertuig voldoet aan de eisen voor vrijstellingen dieselvoertuigen.

Roetfilter of katalysator van dieselvoertuig reinigen of reviseren?

Voldoet het uitlaatsysteem van uw dieselvoertuig niet aan de emissienormen, omdat hij niet meer goed functioneert? Dan kan Topcats uitkomst bieden. Onze vakmensen staan klaar om uw systeem te inspecteren. Aan de hand daarvan bepalen wij samen met u of uw systeem nog in aanmerking komt voor reiniging en revisie, of dat u een nieuw roetfilter of katalysator moet aanschaffen. Met een reiniging en revisie bespaart u tot 80% op de kosten t.o.v. de aanschaf van een nieuw systeem. Dat is mooi meegenomen als u overweegt om in de nabije toekomst over te stappen op een elektrische bestelbus of vrachtwagen.

Gratis inspectie van uitlaatsysteem dieselvoertuig

gratis inspectie uitlaatsystemen dieselvoertuigenNog niet bekend met het reinigen en reviseren van uitlaatsystemen? Maak nu kennis met onze service. Tot 1 december 2023 voeren wij de inspectie van uw uitlaatsysteem gratis uit, ongeacht of u het systeem daarna bij ons laat reinigen en/of reviseren. Aanvragen ontvangen na 1 december 2023 zijn ook gratis, op voorwaarde dat u de opdracht voor reinigen en reviseren aan Topcats verstrekt. Deze actie is geldig voor bestaande klanten en nieuwe klanten.

Vraag een gratis inspectie aan

Verander taal