Roetfilter reiniging en revisie groen gedaan door erkend bedrijf

Topcats Erkend Diesel Filter Reconditionerings-specialist

Sinds 2020 is Topcats Erkend Diesel Filter Reconditionerings-specialist, een certificering van Stichting Duurzaam Repareren in het kader van het duurzaamheidsprogramma voor de Automotive sector.

Het duurzaamheidprogramma ging op 29 september 2011 van start. Stichting Duurzaam Repareren (nu bekend onder de naam Groen Gedaan!) zet zich met dit programma in om bedrijven te certificeren die dieselfilters reinigingen en repareren conform de richtlijnen VN/ECE103. Het doel van de erkenning is om garagebedrijven en fleetowners/ leasemaatschappijen) te laten weten waar men met een gerust hart terecht kan voor deze diensten.

Gecertificeerde Diesel Filter Reconditionerings-specialist biedt zekerheid

erkend diesel filter reconditionering-specialistTopcats is sinds de invoering van het duurzaamheidprogramma het tweede Nederlandse bedrijf dat zich Gecertificeerd Diesel Filter Reconditionerings-specialist in Nederland mag noemen.  Met deze erkenning onderscheidt Topcats zich. Klanten uit de Automotive, Transport, Logistiek, Bouw, Infrastructuur, Personenvervoer, Landbouw en Marine weten dankzij de erkenning dat ze te maken heeft met een betrouwbaar en professioneel bedrijf.

Het belang van het laten onderhouden van roetfilters door een erkend bedrijf is groot. Door de strenge emissienormen kunnen boetes flink oplopen als bij controle blijkt dat een dieselmachine of dieselvoertuig niet voldoet aan de norm.

Jarenlange ervaring in onderhoud roetfilters

Topcats is importeur en leverancier van alle type katalysatoren en roetfilters. Sinds 2007 verzorgt de specialist de reparatie en reiniging van de steeds complexer wordende uitlaatsystemen. Om aan de emissienormen te voldoen, zijn voor de vervanging van defecte roetfilters strenge normen opgesteld.  Bij een reparatie of vervanging mag het niveau van de fijnstofemissie van het voertuig niet wijzigen. Dit is belangrijk om onder de betreffende typegoedkeuring te blijven vallen. Wanneer een origineel roetfilter wordt vervangen, mag dat alleen worden gedaan met een origineel roetfilter of een roetfilter dat is goedgekeurd volgens het VN/ECE reglement 103. Deze goedkeuring (ook wel R103 genoemd) biedt namelijk de waarborg dat aan de normen voor de uitstoot van fijnstof blijft worden voldaan. Topcats werkt alleen met vervangende roetfilters die voldoen aan deze R103 goedkeuring.

Roetfilters en opzet roetfilters

Bij ontvangst van verstopte roetfilters inspecteren en meten wij de roetfilters door. Klanten ontvangen een rapportage en advies voor revisie, wanneer reiniging niet zinvol is. Topcats werkt met professionele reinigingsapparatuur, vakkundig opgeleide monteurs en producten die voldoen aan de gestelde richtlijnen. Zo zijn wij al jaren een betrouwbare partner in de missie voor duurzaam transport. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor het reinigen en reviseren van roetfilters. Daarnaast leveren wij retro-fit of opzet roetfilters voor dieselmachines en voertuigen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor vakkundig reinigen en reviseren van katalysators.

Vraag uw offerte aan
Verander taal