Verstopt of vervuild IVECO roetfilter

Als chauffeur, fleetmanager, of monteur van IVECO trucks wordt je vast weleens geconfronteerd met onverwachte storingen waarbij het roetfilter lampje gaat branden. Een slecht werkend roetfilter beïnvloed het functioneren van uw voertuig. Storingen kunnen leiden tot hoge onderhoudskosten en gooien de logistieke planning in de war. In veel gevallen is de keuze voor reiniging van het roetfilter of reiniging of revisie van de katalysator een slimme manier om kosten te besparen.

Bekende storingen die worden veroorzaakt door slecht functioneren van roetfilters en katalysators zijn:

  • Verhoogde NOx uitstootniveaus – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Zeker op de langere termijn hebben storingen in het uitlaatgassysteem een zeer negatieve impact op de prestaties van uw IVECO truck. Wanneer de truck bij een controle een te hoge uitstoot heeft, kan dit bovendien een fikse boete opleveren voor het bedrijf en de chauffeur. Uw truck moet eerst gerepareerd worden, voordat deze verder mag rijden.

Belang van reiniging IVECO roetfilter

Storingen zijn een waarschuwing dat er iets niet in orde is. U mag dit niet negeren, want stilstaan kost geld. Roetfilters en katalysators zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van uw IVECO truck. Wanneer u deze niet goed onderhoudt kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Hierdoor kunnen storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat door een verstopt roetfilter de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met het IVECO uitlaatsysteem betekent niet altijd dat u een geheel nieuw systeem moet aanschaffen. U kunt de aanschaf van cruciale onderdelen van uw IVECO truck ook uitstellen door een professionele roetfilter en katalysator reiniging en revisie. Topcats is de expert in dit specialistische werk. Deze service biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij IVECO truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw IVECO vrachtwagen en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van IVECO truck storingen met uw roetfilter en katalysator, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal