Veelvoorkomende IVECO storingen

Bent u chauffeur, fleetmanager, of monteur van IVECO trucks? Dan heeft u vast weleens een onverwachte storing waardoor uw voertuig niet meer goed functioneert. Storingen gooien vaak de logistieke planning in de war en leiden tot hoge onderhoudskosten. Gelukkig kunt u in veel gevallen aanzienlijk op kosten besparen door te kiezen voor de reiniging van het roetfilter of reiniging of revisie van de katalysator.

Bekende storingen die slecht functionerende roetfilters en katalysators veroorzaken:

  • Verhoogd uitstootniveau – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Meer brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Storingen in het uitlaatgassysteem hebben, zeker op de langere termijn, een zeer negatieve impact op de prestaties van uw IVECO truck. Door het niet naleven van de emissienormen heeft u kans op forse boetes voor de chauffeur en uw bedrijf. Bovendien moet uw IVECO truck eerst worden gerepareerd, voordat deze verder mag rijden.

Belang van onderhoud EAS

Storingen mag u niet negeren, dit leidt tot grotere problemen en duurdere reparaties. Een verstandig mens laat het niet zover komen, want stilstaan kost geld. Roetfilters en katalysators zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van uw IVECO truck. Wanneer u ze niet goed onderhoudt kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Hierdoor kunnen IVECO truck storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met de IVECO EAS -unit betekent niet altijd dat u een geheel nieuw systeem moet aanschaffen. De aanschaf van cruciale onderdelen van uw IVECO truck kunt u uitstellen door te kiezen voor een professionele roetfilter en/of  katalysator reiniging door Topcats. Bij ernstige schade kunnen wij in overleg met u het systeem reviseren. Reinigen en reviseren biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw vrachtwagen en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van IVECO truck storingen van de EAS-unit, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal