Verstopt of vervuild MAN roetfilter

Bent u chauffeur, fleetmanager, of monteur van MAN trucks en constateert u problemen met de dpf/roetfilter, wacht dan niet te lang. Een slecht werkend roetfilter beïnvloed het functioneren van de vrachtwagen. Storingen met het uitlaatsysteem kunnen leiden tot hoge onderhoudskosten en gooien de logistieke planning in de war. In veel gevallen is de keuze voor reiniging van het roetfilter of reiniging of revisie van de katalysator een slimme manier om kosten te besparen.

Bekende storingen die worden veroorzaakt door slecht functioneren van roetfilters en katalysators zijn:

  • Verhoogde NOx uitstootniveaus – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Zeker op de langere termijn hebben storingen in het uitlaatgassysteem een zeer negatieve impact op de prestaties van uw MAN truck. Bovendien is het ook schadelijk voor het milieu. Bij een controle levert een te hoge uitstoot een fikse boete voor het bedrijf en de chauffeur. Uw truck moet eerst gerepareerd worden, voordat deze verder mag rijden.

Belang van reiniging MAN roetfilter

U mag storingen in uw uitlaatgassysteem niet negeren, stilstaan kost geld. Roetfilters en katalysators zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van uw MAN truck. Wanneer u deze niet goed onderhoudt kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Hierdoor kunnen storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat door een verstopt roetfilter de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met het MAN uitlaatsysteem betekent niet altijd dat u een geheel nieuw systeem moet aanschaffen. U kunt de aanschaf van cruciale onderdelen van uw MAN truck ook uitstellen door een professionele roetfilter en katalysator reiniging en revisie. Topcats is de expert in dit specialistische werk. Deze service biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij MAN truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw MAN vrachtwagen en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van MAN truck storingen met uw roetfilter en katalysator, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal