Uw Heavy Duty roetfilter of katalysator laten reinigen of reviseren kan al snel duizenden euro’s besparen op het onderhoud van uw Heavy Duty voertuig. Topcats is sinds 2007 gespecialiseerd in het professioneel reinigen van roetfilters en katalysatoren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Heavy Duty roetfilter reiniging

Het roetfilter dient ervoor om roet af te vangen en na iedere regeneratie (verbranding) de roetdeeltjes om te zetten in as. De as-deeltjes blijven in het substraat achter en kunnen alleen in tegengestelde richting van de uitlaatgassen verwijderd worden. Een roetfilter gaat niet de gehele levensduur van een voer- of vaartuig mee, waardoor hij op z’n tijd gereinigd moet worden.

De Heavy Duty roetfilter reiniging van Topcats zorgt ervoor dat as, roet en overige bestanddelen uiterst professioneel verwijderd worden uit het roetfilter. Het laten reinigen van uw roetfilter is snel en goedkoop gedaan.

Het proces werkt als volgt:

De reiniging wordt gedaan in een speciale ruimte in de werkplaats. In deze reinigingskamer wordt het roetfilter gereinigd tot fabrieksschoon. Wanneer het nodig is worden roetfilters volledig uit elkaar gehaald om toegang te krijgen tot het roetfiltersubstraat.
Op die manier worden alle typen vervuiling in het filter (o.a. roet, as, olie en additieven) gecontroleerd en gereinigd.

Stappen bij de reiniging van een roetfilter:

  • We halen het filter open;
  • Vervolgens voeren we de eerste analyse van het wall-flow systeem (roetfilterelement) en de vervuiling uit;
  • We testen de doorstroming;
  • Machinaal, met de Super Blaster, reinigen we het roetfiltersubstraat. Dit wordt d.m.v. een two-way blasting methode gedaan. Na deze machinale behandeling worden de overige restanten doormiddel van een thermische reiniging verbrand;
  • Na de reiniging controleren we de doorstroming opnieuw, om vervolgens het filter de status goed of status 2 te geven als het filter niet helemaal de nieuwwaarde meer haalt;
  • Wanneer gewenst stellen we een reinigingsrapport op;
  • Als laatste lassen we het filter dicht en wordt het roetfilter gereed gemaakt voor verzending.

Heavy Duty katalysator reinigen

Een uitlaatsysteem van een vrachtwagen, touringcar, stadsbus of boot bestaat uit minimaal één katalysator. De katalysator zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Ondanks de open structuur kan de katalysator vollopen met olie door een kapotte turbo of intern vervuild zijn door roetdeeltjes, en AdBlue of een mechanische storing hebben zoals een trillende binnenplaat. Deze storingen kan Topcats voor u verhelpen.

Wat kunnen we voor u doen?

Katalysatoren die vervuild zijn met olie of AdBlue kunnen wij reinigen. Is een katalysator gemonteerd vóór een roetfilter of in combinatie met een roetfilter, bijvoorbeeld bij EEV of Euro 6 voertuigen, dan adviseren wij deze mee te sturen voor reiniging. Bij Euro 6 voertuigen is de SCR-katalysator ingebouwd en zal het gehele uitlaatsysteem gedemonteerd moeten worden voor een juiste diagnose. Wij controleren de staat en doorstroming en stellen de oorzaak vast, om vervolgens een passende oplossing te bieden. De reiniging of eventuele revisie wordt altijd in overleg met u uitgevoerd.

Neem contact op met Topcats

Door jarenlange ervaring in het ontdoen van roet, olie en AdBlue vervuiling uit roetfilters en katalysatoren zijn wij in staat snel en professioneel de werkzaamheden uit te voeren. Onze reinigingsprocedure verwijdert zorgvuldig de bestandsdelen met een fabrieksschoon eindresultaat. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag direct een offerte aan of vul het contactformulier in.

Vraag uw offerte aan
Verander taal