Het DAF Euro 6 EAS systeem heeft naast de gebruikelijke roet en as verzadiging ook te maken met vervuiling door een olieachtige substantie. Om deze substantie uit het systeem te verwijderen is in samenwerking met een Amerikaanse partij de chemische reiniging ontwikkeld. Deze techniek is uniek in Europa en kent vele voordelen.

Niet de gewenste temperaturen

De DAF Euro 6 systemen kampen met DOC (Diesel Oxidation Catalyst) en regeneratie problemen waarbij de gewenste temperaturen niet worden behaald.
Met de ontwikkelde reinigingstechniek wordt dit probleem effectief en duurzaam verholpen en hoeft er niet een nieuwe EAS-unit (Emission Aftertreatment System) gekocht te worden.

“Met de chemische reiniging is

een kostenbesparing tot 80% te realiseren”

DAF Euro 6 DOC reiniging

De bij ons opgeleverde DAF-systemen worden volledig uit elkaar gehaald en gecontroleerd op de conditie. Op basis van deze controle wordt vastgesteld welke handelingen verricht moeten worden om het systeem te reinigen en herstellen. Daarna wordt de cassette gereinigd en in de oven gestookt om al een deel van het roet te verbranden.

Vervolgens wordt het systeem maar liefst acht uur lang behandeld in het speciaal ontwikkelde chemische bad. Het chemische bad bestaat uit drie componenten die uitstekend werken tegen de specifieke vervuiling waar dit systeem mee te maken heeft.

Reiniging

Naast de DOC reiniging is er ook een methode ontwikkeld om het type roetfilter van deze systemen tot nieuwwaarde te reinigen.

Het reinigen, in combinatie met het vervangen van de mattingen en een eventuele SCR revisie, zorgt ervoor dat uw DAF Euro 6 EAS systeem op een duurzame en kostenbesparende manier weer wordt opgebouwd en gereed is voor gebruik.

Benieuwd of uw DAF Euro 6 systeem in aanmerking komt voor deze chemische reiniging? Neem contact op met onze experts voor professioneel advies.

CONTACT OPNEMEN? WE HELPEN U GRAAG!

Wenst u meer informatie te ontvangen, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Direct contact

Topcats Favicon
Verander taal