De DAF LF 45 is een distributietruck- en pick-up vrachtwagen, aangedreven door een 4-cilinder Cummins B-serie motoren. De emissie die wordt uitgestoten door de dieselverbrandingsmotor wordt gefilterd in de DPF. In de DPF of roetfilter zit een keramisch element om roet van onverbrande brandstof af te vangen. Om te voorkomen dat het filter te vol wordt, wordt dit roet verbrand. Het motormanagement-systeem is verantwoordelijk voor deze verbranding, de zogenoemde regeneratie. Wanneer het systeem een bepaald aantal roetdeeltjes meet, vindt de regeneratie plaats. Bij een storing in de regeneratie, of wanneer het proces wordt afgebroken, vult het roetfilter zich met zwarte koolstof deeltjes. Een vol roetfilter kan zijn werk niet meer goed doen.

Veel voorkomende tekenen van een vol roetfilter:

  • Vermindering van de motorprestaties
  • Een hoger brandstofverbruik
  • Een oplichtend waarschuwingslampje ‘roetfilter vol’

Wacht niet te lang als je deze tekenen herkent, een vol roetfilter kan leiden tot motorstoring, of zelfs brand door oververhitting.

Een roetfilter is een essentieel onderdeel binnen het uitlaatsysteem. Het roetfilter van de DAF LF zorgt ervoor dat alle roetdeeltjes die tijdens de verbranding van diesel worden geproduceerd, achterblijven in het filter, zodat deze schadelijke stoffen niet in de atmosfeer terecht komen.

Waarom uw DAF LF45 roetfilter reinigen?

Roetdeeltjes, ook wel bekend als fijnstof, zijn slecht voor je gezondheid. Ze zijn klein genoeg om te worden ingeademd en kunnen zo diep in de longen terechtkomen. Dit kan leiden tot problemen met de ademhaling. Langdurige blootstelling kan bijdragen aan hart- en vaatziekten en zelfs leiden tot vroegtijdige sterfte.

Roetdeeltjes zijn slecht voor het milieu, ze veroorzaken luchtvervuiling en smog. Door de absorptie van zonlicht kan hierdoor de temperatuur van de atmosfeer worden verhoogd, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Als een roetfilter vol is, functioneert hij niet meer. Door het filter te reinigen, kan hij weer vele kilometers mee. Door te kiezen voor een reiniging  verlengt u de levensduur van het bestaande filter, u bespaart bovendien aanzienlijk op onderhoudskosten en bent duurzaam bezig. In sommige gevallen blijkt bij onze inspectie dat het filterelement is gesmolten of gebroken. In het geval van een onherstelbaar element, kunnen we meestal het filter voor u reviseren. Dit bespaart u veel geld ten opzichte van de aanschaf van een nieuw filter.

De service van Topcats Heavy Duty is erop gericht om zowel uw voertuig als het milieu zo goed mogelijk te beschermen. Met behulp van geavanceerde technieken verwijderen we opgehoopte roetdeeltjes veilig en effectief. Daarmee herstellen we de werking van het roetfilter. Een eventuele revisie doen we altijd in overleg met de klant.

Ervaring, Expertise en Duurzaamheid

Topcats reinigt en reviseert roetfilters van verschillende merken en types, voor verschillende zware voertuigen en machines.  U kunt bij ons rekenen op jarenlange ervaring en uitgebreide expertise op het gebied van roetfilter reiniging, waardoor uw voertuig nooit lang stil staat.

Onze prioriteit is om betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen te bieden voor alle roetfilterproblemen. We nemen onze verantwoordelijkheid voor de planeet serieus en we zijn trots op onze inzet om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Als uw DAF LF 45 roetfilter vol is, wacht dan niet tot de problemen escaleren. Vraag vandaag nog een offerte aan voor onze roetfilter reiniging.

Verander taal