Gevolgen van een vol roetfilter

Een roetfilter is essentieel binnen het uitlaatsysteem van de IVECO bestelbus of vrachtwagen. Een filter haalt schadelijke stoffen uit het uitlaatgas, de roetdeeltjes die tijdens de verbranding van diesel worden geproduceerd, blijven achter in het filter. Zo komen deze schadelijke deeltjes niet in de atmosfeer terecht. Er zijn verschillende symptomen die wijzen op een vol IVECO roetfilter. Veel voorkomende tekenen zijn:

  • Vermindering van de motorprestaties
  • Een hoger brandstofverbruik
  • Een oplichtend waarschuwingslampje ‘roetfilter vol’

Wacht niet te lang als je deze tekenen ziet, een vol roetfilter kan leiden tot motorstoring, of zelfs brand door oververhitting.

Oplossing voor een vol IVECO roetfilter

Moet je een vol roetfilter altijd vervangen? Je mag niet blijven rondrijden met een vol roetfilter. Je voertuig voldoet dan niet meer aan de wettelijke emissienorm. Of je het filter moet vervangen hangt af van de schade die de verstopping heeft veroorzaakt. In ernstige gevallen is het element gebroken. In de meeste gevallen kan Topcats het roetfilter reinigen. Na de reiniging presteert deze weer optimaal.

Bij een schoon roetfilter komen er geen roetdeeltjes in de atmosfeer. Dat is belangrijk want roetdeeltjes dragen niet alleen bij aan luchtvervuiling en resulteren in smog, ze beïnvloeden ook het klimaat. Roetdeeltjes absorberen zonlicht en verhogen daardoor de temperatuur van de atmosfeer, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Roetdeeltjes, ook wel bekend als fijnstof, zijn klein genoeg om te worden ingeademd. Ze kunnen diep in de longen terechtkomen. Dit kan leiden tot problemen met de ademhaling en langdurige blootstelling kan bijdragen aan hart- en vaatziekten en zelfs leiden tot vroegtijdige sterfte.

Door te kiezen voor reiniging in plaats van vervanging, verlengt u niet alleen de levensduur van het bestaande filter, u bespaart bovendien aanzienlijk op onderhoudskosten en bent duurzaam bezig.

De diensten van Topcats Heavy Duty zijn ontworpen om zowel uw voertuig als het milieu zo goed mogelijk te beschermen. Wij passen geavanceerde technieken toe om opgehoopte roetdeeltjes veilig en effectief te verwijderen. Daarmee herstellen we de werking van het roetfilter, zonder dat deze vervangen hoeft te worden. Vervanging doen we altijd in overleg met de klant, wanneer bij de inspectie blijkt dat het roetfilter onherstelbaar is beschadigd.

Ervaring, Expertise en Duurzaamheid

Topcats reinigt en reviseert roetfilters van verschillende merken en types, voor verschillende zware voertuigen en machines.  U kunt bij ons rekenen op jarenlange ervaring en uitgebreide expertise op het gebied van roetfilter reiniging, waardoor uw voertuig nooit lang stil staat.

Onze prioriteit is om betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen te bieden voor alle roetfilterproblemen. We nemen onze verantwoordelijkheid voor de planeet serieus en we zijn trots op onze inzet om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Als uw IVECO roetfilter vol is, wacht dan niet tot de problemen escaleren. Vraag vandaag nog een offerte aan voor onze roetfilter reiniging.

Verander taal