Waarom je roetfilter laten reinigen?

 • Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
 • Lager brandstofverbruik
 • Lagere onderhoudskosten

Neem contact met ons voor de mogelijkheden.

Proces roetfilter reiniging vrachtwagen

De roetfilter reiniging vrachtwagen gebeurt in negen stappen.

 1. Wanneer nodig wordt het roetfilter opgeslepen om toegang te hebben tot het roetfilter element
 2. We voeren een eerste analyse uit van het roetfilterelement of wall-flow systeem, inclusief de vervuiling die erin zit;
 3. We testen de doorstroming;
 4. Met de Super Blaster reinigen we machinaal het roetfiltersubstraat. Dit gebeurt door middel van een two-way blasting methode;
 5. De restanten die overblijven na de machinale reiniging verbranden we door middel van een thermische reiniging;
 6. We controleren de doorstroming van het roetfilter opnieuw;
 7. We geven de het filter de status ‘goed’, of de status ‘2’ als het filter niet meer de volledige nieuwwaarde haalt;
 8. We stellen een reinigingsrapport op, wanneer dit gewenst is;
 9. We lassen het filter dicht maken het roetfilter gereed voor verzending.

Voordelen van een goede roetfilter

Betere luchtkwaliteit

Het roetfilter vangt het roet uit de motor op en zet deze om in as. Deze as blijft achter in het substraat van de roetfilter. Roet is zeer slecht voor de gezondheid, waardoor een roetfilter van groot belang is bij Heavy Duty voertuigen, aangezien deze vaak veelvuldig gebruikt worden. Een roetfilter is extra belangrijk bij Heavy Duty voertuigen die ook binnen worden ingezet, omdat de lucht in een afgesloten ruimte sneller vervuild raakt. Dit heeft een nóg schadelijker effect op de gezondheid van mensen die daarin aan het werk zijn dan wanneer dit in de buitenlucht zou zijn.

Lager brandstofverbruik

Roet wat in de uitlaat achterblijft kan uitlaatbeperkingen veroorzaken. Hierdoor is er vanuit de vrachtwagen meer energie nodig om hetzelfde vermogen te kunnen behalen. Deze energie haalt de vrachtwagen uit brandstof, dus is er ook meer brandstof nodig. Dit is vooral merkbaar bij vrachtwagens die één keer lange afstanden afleggen en daarbij hogere brandstofkosten hebben, maar is relevant voor alle vrachtwagens.

Lagere onderhoudskosten bij een vrachtwagen roetfilter reiniging

Ophopingen van verontreinigingen kunnen schade toebrengen aan de motor. Dit brengt hogere onderhoudskosten met zich mee. Daarnaast gaat een roetfilter langer mee wanneer deze tijdig gereinigd wordt, en dit kan goedkoop en snel. Hierdoor hoeft het roetfilter minder vaak vervangen te worden en blijven de onderhoudskosten lager.

Verander taal