Veelvoorkomende Scania storingen

Heeft u als chauffeur, fleetmanager, of monteur van Scania trucks onverwachte storingen waardoor het functioneren van de truck negatief wordt beïnvloed. Deze storingen zijn funest voor de logistieke planning en leiden vaak tot hoge onderhoudskosten. Door te kiezen voor reiniging van het roetfilter of revisie van de katalysator in plaats van het aanschaffen van nieuwe onderdelen, kunt u flink op de kosten besparen.

Wat zijn de gevolgen van slecht functionerende roetfilters en katalysators?

  • Verhoogde uitstootniveaus – een roetfilter of katalysator die sterk vervuild of kapot is, heeft een hogere emissie van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2. Het overschrijden van de emissienormen kan u een flinke boete opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – als de verbranding door een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator minder efficiënt is, resulteert dit in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – een verhoogde uitlaatdruk, veroorzaakt door een slecht functionerende roetfilter of katalysator, kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Storingen in het emissienabehandelingssysteem (EAS) hebben altijd een zeer negatieve impact op de prestaties van uw Scania truck. Bovendien heeft u kans op forse boetes door het niet naleven van de emissienormen. Die boetes zijn er niet alleen voor de chauffeur, maar ook het bedrijf ontvangt ook een fikse boete. Bovendien moet u de Scania truck eerst repareren, voordat deze weer de weg op mag.

Belang van onderhoud EAS

Als u een melding krijgt dat het roetfilter vol is en de automatische of handmatige regeneratie niet werkt, mag u dit niet negeren. Roetfilters en katalysators zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van uw Scania truck. Wanneer u ze niet goed onderhoudt kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw Scania truck onverwacht stil komt te staan. Topcats kan u uit de brand helpen met een een reinig en revisie van uw systeem.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Als u problemen hebt met de Scania EAS -unit, betekent dit niet altijd dat u nieuwe roetfilters en katalysators moet aanschaffen. De aanschaf van cruciale onderdelen voor uw Scania truck kun u ook uitstellen door een professionele roetfilter reiniging en katalysator reiniging en/of revisie door Topcats te laten uitvoeren. Een reiniging en revisie biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand.

Waarom kiezen voor Topcats bij Scania truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in het reinigen en reviseren van uitlaatgassystemen voor heavy duty voertuigen. Onze werkplaats is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Wij bieden onze klanten duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor de Scania truck en de portemonnee, maar een substantiële bijdrage leveren aan het  duurzaam transport in het algemeen.

Laat storingen niet uw transport operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal