Veelvoorkomende storingen bij Volvo trucks

Als eigenaar, fleet manager, of monteur van Volvo trucks heb je vast te maken gehad met onverwachte storingen die het functioneren van het voertuig negatief beïnvloeden. Dit soort storingen belemmeren niet alleen de dagelijkste operaties, maar kunnen ook leiden tot hoge onderhoudskosten. Soms kunnen deze kosten worden gedrukt door de te kiezen voor roetfilter of katalysator reiniging of revisie.

Een paar van de veelvoorkomende storingen die gerelateerd zijn aan roetfilters en katalysators zijn:

  • Verhoogde uitstootniveaus – een kapotte roetfilter of katalysator kan leiden tot een hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2. Dit kan ook boetes opleveren.
  • Hoger brandstofgebruik – Verstopte of defecte onderdelen kunnen de verbranding minder efficiënt maken. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik en dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – verhoogde uitlaatdruk door een slecht functionerende roetfilter of katalysator kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Deze storingen kunnen, zeker op de langere termijn, een zeer negatieve impact hebben op de prestaties van je Volvo truck. Dit brengt gevaren met zich mee in de vorm van het niet naleven van de emissienormen en daaraan klevende forse boetes. De boetes voor de chauffeur bedragen al gauw 500 euro, en voor het bedrijf zit er daarnaast nog een boete van rond de 7500 euro aan vast. Een vrachtwagen of een Volvo truck moet eerst gerepareerd worden, voordat deze verder mag rijden.

Belang van onderhoud

De roetfilter en katalysator zijn cruciale onderdelen van het uitlaatsysteem van je Volvo truck. Wanneer deze onderdelen niet goed worden onderhouden en kapot gaan, kan dit leiden tot verstoppingen of ernstige schade. Hierdoor kunnen Volvo truck storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Om de cruciale onderdelen van je Volvo truck een zo lang mogelijk leven te geven biedt Topcats roetfilter en katalysator reiniging en revisie aan. Dit gaat samen met:

  • Kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator
  • Verbeterde brandstofefficiëntie
  • Naleving van emissienormen
  • Minimalisering van ongepland onderhoud en stilstand

Waarom kiezen voor Topcats bij Volvo truck storingen?

Met onze jarenlange ervaring in de sector zijn we perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor je Volvo truck, maar ook een bijdrage leveren aan duurzaam vrachtvervoer in het algemeen. Daardoor hoeft het oplossen van je Volvo truck storingen voor jou geen nachtmerrie te zijn.

Wacht niet tot storingen je operaties verstoren. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of om een afspraak te maken voor de reiniging, revisie of vervanging van de katalysator of roetfilter in je Volvo truck.

Verander taal