Het roetfilter is een belangrijk onderdeel in een uitlaatgas-systeem. De meeste dieselvoertuigen beschikken over een of meerdere gesloten roetfilters. Deze vangen een zeer groot deel van de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen af, waardoor ze niet in het milieu komen. Om regelmatig de werking van het hoge filtratie-rendement van deze gesloten roetfilters te kunnen controleren, is sinds 1 januari 2023 de APK deeltjestest ingevoerd. De APK-keuringsinstantie controleert daarbij auto’s, bestel- en vrachtwagens, die voorzien zijn van een dieselmotor en gesloten roetfilter, op de aanwezigheid en juiste werking van een roetfilter. Voor deze controle gebruiken ze een deeltjesteller. Dit meetapparaat is in staat om zeer lage concentraties van (roet)deeltjes per kubieke centimeter te meten en zo de conditie van het roetfilter goed vast te stellen. Blijkt uw roetfilter niet te voldoen aan de norm, schakel dan Topcats in voor een snelle en professionele roetfilter reiniging.

Normen bij vaststelling door deeltjesteller APK

Tijdens de test mogen de uitlaatgassen van personenauto’s, bedrijfsauto’s en bussen met een verbrandingsmotor met compressieontsteking en roetfilter bij stationair toerental niet meer deeltjes bevatten dan 1.000.000 deeltjes per kubieke centimeter. Om de juiste waarde te meten, brengt de APK-monteur een sonde ten minste 0,30 m in de uitmonding van het uitlaatsysteem. Heeft het uitlaatsysteem meerdere roetfilters, dan controleert de APK-monteur de uitmonding van elk roetfilter. Voor betrouwbare meetresultaten is het belangrijk dat de dieselmotor goed op temperatuur is.

Hoe ontstaat een verstopt roetfilter?

De meeste dieselvoertuigen beschikken over gesloten roetfilters, die een zeer groot deel van schadelijk roet opslaan. Deze roet ontstaat doordat een klein deel van de ingespoten brandstof onvolledig verbrandt in de motor. Tijdens de regeneratie wordt dit roet omgezet in het onschadelijke gasvormige kooldioxide. Als de regeneratie niet goed verloopt, zal het roetfilter snel vol raken met roet, waardoor hij niet meer goed functioneert. Een roetfilter kan ook vol raken door vervuiling met as. Dit as blijft achter na de verbranding van het roet, maar is ook afkomstig van olie-additieven. Een klein deel is afkomstig van de brandstof en motorslijtage. As verbrandt niet tijdens de regeneratie, maar vult langzaam het roetfilter.

Blijft er te veel as en roetresten in het filter achter, dan ontstaat door de verstopping een te hoge uitlaatgastegendruk. Het bekende lampje op het dashboard gaat branden of u krijgt een melding op uw boardcomputer.

Verwijderen van as en roet uit roetfilter/dpf

Om de as uit het gesloten roetfilter te verwijderen, wordt het filter gedemonteerd. Hierbij controleert Topcats eerst de staat van het element in de bus. Wanneer deze in goede staat is, kan de dpf worden gereinigd. Soms is de steen beschadigd of zelfs doormidden gebroken. In dat geval beiden we de mogelijkheid van een revisie aan. De klant kan zelf beslissen of hij het roetfilter wil laten reviseren of vervangen voor een nieuw exemplaar. Met een reiniging of revisie kan tot 80% op de kosten worden bespaard, ten op zichten van een nieuw roetfilter.

Wat te doen bij afkeur door deeltjesteller APK?

Mocht de deeltjesteller bij de APK uw roetfilter afkeuren, neem dan contact op met Topcats. In veel gevallen kunnen wij direct helpen met een ruilfilter. Het reinigen van een roetfilter kunnen wij ook doen terwijl u wacht. De behandeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Bij Topcats reinigen we uw roetfilter door middel van professionele machines, inclusief flowtest, foto’s en rapportage. Daarbij worden geen reinigingsvloeistoffen gebruikt. Op deze manier kunnen wij de hoogste kwaliteit in de markt waarborgen.

Meer weten over roetfilter reiniging

 

Contact

Zorg ervoor dat uw vrachtwagen niet alleen voldoet aan de milieuvoorschriften, maar ook economisch blijft rijden. Neem nu contact op met Topcats Heavy Duty voor professionele roetfilter reiniging of revisie en draag actief bij aan een schonere toekomst.

Vraag een offerte aan of vul het contact formulier in

Verander taal