Veelvoorkomende MAN storingen

Bent u chauffeur, fleetmanager, of monteur van MAN trucks? Heeft uw vrachtwagen weleens onverwachte storingen waardoor het voertuig niet meer goed functioneert? Dan is het tijd voor een grondig onderzoek.  Onverwachte storingen gooien de logistieke planning in de war en leiden tot hoge onderhoudskosten. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn, want er zijn mogelijkheden om aanzienlijk te besparen als u kiest voor reiniging van het roetfilter of reiniging/revisie van de katalysator.

Bekende storingen door niet-functionerende roetfilters en katalysators:

  • Verhoogd uitstootniveau – als een roetfilter of katalysator kapot is, heeft dit hogere uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden (NOx) en CO2 als gevolg. Dit kan je een flinke boete opleveren.
  • Meer brandstofgebruik – een verstopt roetfilter of een beschadigde katalysator maakt de verbranding minder efficiënt. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, dus hogere brandstofkosten.
  • Motorstoringen en vermogensverlies – door een slecht functionerende roetfilter of katalysator ontstaat een verhoogde uitlaatdruk, dit kan vermogensverlies en motorstoringen veroorzaken.

Storingen in het uitlaatgassysteem hebben, zeker op de langere termijn, een zeer negatieve impact op de prestaties van uw MAN truck. Door het niet naleven van de emissienormen heeft u kans op forse boetes voor de chauffeur en uw bedrijf. Bovendien moet uw MAN vrachtwagen eerst worden gerepareerd, voordat deze verder mag rijden.

Belang van onderhoud EAS

Storingen mag u nooit negeren, anders leidt dit tot grotere problemen en kostbare reparaties. Laat het niet zover komen, stilstaan kost geld. Roetfilters en katalysators zijn belangrijke onderdelen van het uitlaatsysteem van uw MAN truck. Slecht onderhoud kan tot verstopping of ernstige schade leiden. Hierdoor kunnen MAN truck storingen optreden in het uitlaatgasnabehandelingssysteem, met als gevolg dat de emissienormen niet meer gehaald worden.

Reiniging en revisie van Topcats Heavy Duty

Problemen met de MAN EAS -unit betekent niet dat u direct een volledig nieuw systeem moet aanschaffen. U kunt de aanschaf van een roetfilter of katalysator onderdelen uitstellen door te kiezen voor een professionele roetfilter en/of  katalysator reiniging door Topcats. Onze werkplaats beschikt over een professionele oven en reinigingsprocessen. Onze monteurs beschikken over gespecialiseerde vakkennis en zijn bekend met de reiniging en revisie van verschillende merken en types, waaronder die van uw MAN truck. U krijgt altijd deskundig advies en als wij bij een voorinspectie ernstige schade aan uw systeem ontdekken, kunnen wij het systeem na overleg met u het reviseren. Reinigen en reviseren biedt grote voordelen:

  • Een kostenbesparing tot wel 80% ten opzichte van een nieuw roetfilter of katalysator;
  • Verbeterde brandstofefficiëntie;
  • Voldoen aan de emissienormen;
  • Voorkomen van ongepland onderhoud en stilstand;
  • Sluit aan bij een duurzame bedrijfsvoering.

Waarom kiezen voor Topcats bij truck storingen?

Topcats heeft jarenlange ervaring in de sector en is perfect uitgerust om service van topkwaliteit aan te bieden. Onze focus ligt op duurzame oplossingen die niet alleen goed zijn voor uw vrachtwagen en portemonnee, maar een bijdrage leveren aan duurzaam transport in het algemeen. Lig niet langer wakker van MAN truck storingen van de EAS-unit, Topcats helpt u uit de brand.

Laat storingen niet uw operaties verstoren. Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte of service afspraak.

Verander taal